Zelf een puzzel maken

Van 2 tot 1000 stukjes, van Donald Duck tot een natuurlandschap en van 0 tot 100 jaar. Het aanbod aan puzzels in de winkels is enorm. En toch kan het voorkomen dat er niets voor je bij zit. Dan kun je zelf een puzzel maken.

Hoe dit in zijn werk gaat, wordt hieronder uitgelegd.

Werkwijze

Als eerste kies je een geschikte afbeelding. Dit kan heel divers zijn; een tekening, een kleurplaat, een foto of een bladzijde uit een tijdschrift. Vervolgens bevestig je deze afbeelding op stevig karton of een stuk hout dat dezelfde afmeting heeft als de afbeelding. Dit kan door de afbeelding er simpelweg op vast te plakken, maar ook door erop te tekenen of schilderen.

Als dit klaar is, bepaal je het aantal stukjes. Afhankelijk van de grootte van de afbeelding en je persoonlijke voorkeur teken je over de afbeelding de puzzelstukjes. Als laatste knip je de puzzelstukjes uit over de eerder getekende lijnen.

zelf een puzzel maken

Waarom zelf een puzzel maken

Door zelf een puzzel te maken heb je een uniek en persoonlijk exemplaar dat ook zeker als cadeau of als traktatie erg gewaardeerd wordt. Ik maakte zelf een simpele maar leuke puzzel als origineel kindertraktatietje voor mijn dochter, en de klasgenootjes vonden het blijkbaar superleuk!

Bovendien is het maken ervan een leuk tijdverdrijf waarbij je creatieve kant uitgedaagd wordt.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.