Zweedse puzzel maken

Wat is er leuk aan een Zweedse puzzel maken

Een Zweedse puzzel maken is weer heel anders dan het oplossen van een kruiswoordraadsel of een doorloper.

zweedse puzzel makenVaak komen er in Zweedse puzzels zowel korte invulwoorden voor als hele lange invulwoorden. Ook al is dit ook het geval bij kruiswoordraadsels; de Zweedse puzzel geeft toch een heel ander gevoel.

Een Zweedse puzzel bevat vaak niet heel moeilijke omschrijvingen en er komen vaak dezelfde invulwoorden in terug.

Sommige Zweedse puzzels kan men zo in één keer invullen, een andere keer kan men mogelijk blijven hangen bij de langere invulwoorden. Ten aanzien van deze langere invulwoorden is vaak wel variatie terug te vinden in vergelijking met bijvoorbeeld een nieuwe editie van puzzelboeken. Volgens Flex van FreeFlex.nl is het ook een goed plan om daar wat inspiratie te halen als je niet de juiste woorden kan vinden voor jouw eigen versie!

Is het moeilijk: een Zweedse puzzel maken

Een Zweedse puzzel is over het algemeen voor iedereen toegankelijk. Deze puzzels zijn ook goed in te vullen door mensen die moeite hebben met de Nederlandse taal, al is het gebruik van een puzzelwoordenboek geen overbodige luxe.

Andere puzzels kunnen soms erg ingewikkelde omschrijvingen hebben, terwijl er bij een Zweedse puzzel vaak een synoniem of een meest simpele omschrijving wordt gebruikt voor het in te vullen woord.

Leave a Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.